Anja Ligtenberg (1967 Culemborg) studeerde in 1998 af aan het International Center of Photography (ICP) in New York in de richting documentaire fotografie en fotojournalistiek. Nadat zij eerder een masters in communicatiewetenschap had gehaald ontdekte ze dat haar toekomst in de visuele communicatie lag.
Na het ICP werkte zij vanuit haar woonplaats New York als freelancer voor diverse Nederlandse media waaronder De Volkskrant, AD en Elsevier magazine.

In die tijd maakte ze kennis met het Seeing With Photography Collective, een collectief van blinde, slechtziende en ziende fotografen. Vanaf de eerste foto die ze samen maakten werd ze geraakt en geinspireerd en werd medelid. Vanaf 2003 startte ze in Nederland haar eigen project onder de naam Seeing The Unseen.
Seeing The Unseen combineert zij met haar commerciele bedrijfsfotografiewerk en haar eigen documentaire fotografieprojecten in binnen- en buitenland. Meer daarover vindt u op www.anjaligtenberg.com

Al deze verschillende fotografische toepassingen hebben een gemeenschappelijke deler. Haar werk kenmerkt zich door een bijzondere authenticiteit, die ontstaat door haar scherpe oog en oprechte interesse in de mensen die ze fotografeert. Haar drijfveren zijn het onderzoeken van die emotionele gelaagdheid en respect voor de veerkracht van mensen in combinatie met een nieuwsgierigheid naar de wereld.

Voor meer informatie en het boeken van workshops, demonstraties of lezingen kunt u contact opnemen met:

Anja Ligtenberg

06 - 13596264
www.anjaligtenberg.com

Kvk 17158153
Anja is DuPho/GKF lid sinds 2005